Japon usulü Türk döneri büyük ilgi görüyor
Japonlara özgü sunumuyla halk tarafından büyük beğeni toplayan Türk döneri, ülkede popülaritesini her geçen gün artırıyor.
Japon damak tadına uygun malzemelerle servis edilen dönere Japonlar büyük ilgi gösteriyor.
23 yıldır Tokyo’da Japon usulü Türk döneri sunduğunu söyleyen dönerci Özkan Küçük, şöyle konuştu: “Ben buraya gelmeden 20 yıl önce Japonya’da döner vardı. 2000’li yılların başında araba ile satılırken artık herkes dükkanlara gitti. Japonya’da kebap güzelleşerek Japon mutfağında yerini almış.” .”dedi.
Tahsin Serçal, Japonya’da satılan döner ile Türkiye’de satılan döner arasındaki farkın kullanılan sos olduğunu kaydetti. “Talebe göre acılı, az acılı, çok acılı veya yoğurtlu soslarla servis edebiliriz”sözlerini kullandı.
“Türkiye’de döner diyoruz ama burada kebap biliyorlar”
Türk dönerine ilginin yoğun olduğunu kaydeden İsa Bozak, şunları söyledi: “Dönerimizin soslarını Türkiye’den getirdiğimiz mayonez, ketçap ve baharatlarla yapıyoruz. Ekmek arası dediğimiz Türk usulü sunumumuz, lavaş ve pilav üstü seçeneklerimiz de var. En popüler menüler bunlar.”bilgisini paylaştı.
Barış Demir ise Japonların asla sossuz döner yemediğine dikkat çekti. “Biz sandviç ve dürüm şeklinde yapıyoruz. Türkiye’de döner diyoruz ama burada kebap olarak biliyorlar. Acılı ve yoğurtlu sosla yiyorlar. Türkiye’de marul domates koyuyoruz ama Japonlar koymuyor” Biz öyle yemeyiz, sadece lahana ve sosla servis ederiz.”söz konusu.
Japonlardan tam not aldı.
Yuki Abe, Japonya’daki en ünlü Türk yemeğinin döner olduğunu kaydetti. “Türk dondurması olarak da bilinir. Bugün döner yedim. Çok lezzetliydi.”dedi. Ueno bölgesinde ilk kez döner yediğini belirten Ryusei Kanda, “Kebabı peynirli yedim. Oldukça lezzetliydi” dedi. Haftada 1-2 kez döner yediğini belirten Takashi Yamato, “Sosuna bayılıyorum. Tabakta sunulanlardan çok dürüm ve ekmek seçeneklerini seviyorum.”söz konusu.